Attraktioner


Steder i nærheden

Ringkloster Gl. Skole ligger  7 km sydøst for Skanderborg. Vi ligger 300 m fra Skanderborg sø, hvor der er mulighed for at fiske, sejle i Kano/kajak og  bade. Fra Skanderborg kan du tage på en sejltur med det hyggelige skib M/S Dagmar, og oplev den skønne natur ved Skanderborg Sø. 

Fårbjerg udsigtspunkt ligger 3.3 km fra os. Fra toppen af Fårbjerg, 79 meter over havet, er der flot udsyn over det varierede landskab omkring Skanderborg Sø. Fårbjergs højeste punkt er en gravhøj, der sandsynligvis stammer fra bronzealderen. Fra udsigtspunktet kan man i vestlig retning se Ejer Bavnehøj og Yding Skovhøj, der begge er Danmarks højest beliggende områder, samt Himmelbjerget på en klar dag.

Området mellem Hylke og Fårbjerg udgør en lille bid af den østjyske israndslinje og er udpeget som national geologisk interesseområde.

Udover at være et fantastisk område til en gåtur, hvor man virkelig kan fornemme istidens store indflydelse på den danske geografi, har området altså også stor forsknings- og undervisningsmæssig betydning.

Skovene mod øst ved Hede-Mølle og Herschendsgave er offentlige tilgængelige, og i hele området er der en mængde markveje og stier, som er velegnet til vandreture. På Hylke strand er der gode opholdsarealer med toilet.


Vestermølle - ved Skanderborg Sø.

Besøg Møllemuseet samt Virtuelt Museum på Vestermølle og få et indblik i andelsbevægelsens store betydning for landbruget og samfundet i det hele taget.

Se bl.a. særudstillingen om Anders Nielsen, andelsbevægelsens grundlægger, og oplev kværnrummet med vandturbine, generator, stenkværn og kornvalse. I det gamle kornmagasin, hvor der i dag er Virtuelt Museum, får man et spændende indblik i de sidste 500 års danmarkshistorie set fra Vestermølle.

Besøg også Okkerhytten, der blev indviet på Valborgaften, 30. april 2016. Okkerhytten ligger ved siden af helligkilden Jenkilden, hvis vand - i føle overleveringerne - har helbredende kraft. Her skulle lamme have smidt krykkerne, blinde være blevet seende og andre sygdomme, endog kærestesorg, kureret.

Okkerhytten er også en Naturrum, hvor vandrende i områdets unikke natur kan tage sig et

hvil i læ for sol, vind og regn.

I haven ligger den smukke Riddersal, der i dag benyttes til fester og møder og er ramme om Skanderborg Kommunes borgerlige vielser i sommerhalvåret. En fredet perle, der blev smukt renoveret i 2010.

Vestermølle ligger smukt ned til Skanderborg Sø, og der er adgang både fra landevejen og vandvejen. Sejl med det gode skib Dagmar fra Byparken og kombiner turen med frokost eller kaffe på Restaurant Vestermølle.

Vestermølle er et oplagt besøg for grupper. Vestermølle Møllelaug er klar til at tage imod bestillinger på guidede gruppebesøg 7 dage om ugen, året rundt.

Vandretur fra Vestermølle.


Søhøjlandet har oplevelser for alle!

Søhøjlandet er særlig kendt for sin smukke natur med søer og skove - og Himmelbjerget. Men Søhøjlandet er også meget andet end det. Her finder du kvalitetsoplevelser inden for kunst og kultur, gastronomi og shopping. Og vandre-, cykel- og sejlture i massevis.

I det skønne, varierede landskab omkring Skanderborg og Ry kan I kaste jer ud i alverdens seje outdoor-oplevelser og få pulsen op i en fart. I kan også plante jer ved søbredden en hel dag, nyde naturen og lade pulsen og roen sænke sig. Smid kajakken i Knudsø, eller tag børnene med på en herlig kanotur til Himmelbjerget. Tag cyklen ud i det kuperede landskab enten langs landevejen eller på et af Søhøjlandets mange MTB-spor. Mød en munke-fortæller på Øm Kloster, og nyd et stjernemåltid hos en af de lokale køkkenchefer.

I Søhøjlandet er der altid noget på færde, bare se vores begivenhedskalender. Her er Smukfest under bøgetræerne og Ry Outdoor festival til lands, til vands og i luften. Her er gratis koncerter på havnepromenaden i Ry og dans på broen i Skanderborg. Her er kunstudstillinger, rideture på islandske heste og sejladser med mad om bord. Eller hvad med at komme til det ugentlige træf med veteranbiler i Ry eller festivalen Himmelhop for børn, forældre og bedsteforældre på Himmelbjerget?

Oplev også museerne i Skanderborg, Ry og omegn og hvis I er til kunst og keramik, så besøg et af Søhøjlandets gallerier eller kig inden for hos kunsthåndværkerne.

Vi glæder os til at byde jer velkommen.  Visit Skanderborg


I  Skanderborg 10 min. kørsel fra Ringkloster B&B kan du finde:


  • Restauranter & Cafeer
  • Butikker og indkøbscenter
  • Museum
  • Banker

Ferie i landlig idyl, tæt på naturen med sø, mark og skov som nærmeste nabo.

Her er fred og ro.

Vi er klar til at guide jer, så I får et fantatastisk ophold.

KONTAKT OS

    Gitte og Arne Krag

Ringklostervej 8

8660 Skanderborg

 

bb@ringkloster.dk

 

0045 22 52 28 21

0045 40 56 37 27


Vi udlejer nu gennem NOVASOL